-  Újraindult a H3R ...
  -  6 éves a Haiku!
  -  Audio CD fájlrend...
  -  FreeBSD kompatibi...
  -  Bernd Korz abbaha...
  -  Befektetők r...
  -  BeOS Max v4 Beta

  -  Webgaléria készít...
  -  Webgaléria készít...
  -  Mire jó a Spy-O-M...
  -  Minden programcso...
  -  Partíciók elérése...
  -  A rakjunk rendet ...
  -  Álnevek a 'hosts'...
  -  Ha már nem férnek...
  -  Kábelmodemek beál...
  -  Ünnepek, eseménye...


Szeretnéd-e, ha lenne részletes magyar leírás a Haiku jelenlegi telepítéséről, használatának első lépéseiről?
  Mindenképpen
  Esetleg kiegészítésképpen
  Talán
  Nem, feleslegesnek tartom
  Időm kevés, fontos lenne...
  Gyorsabban átállhatnék
  Nem szavazok
  Saját distrib. kéne inkább
  Saját distrib. is kéne

  
  


  - április 15. 22:15 torzonborz_0:
Üdv Haikuból
  - április 15. 21:50 pistooli:
Üdv Haikuból
  - lúlius 30. 23:06 torzonborz:
BeOS.hu
  - lúlius 23. 19:39 torzonborz:
BeOS.hu
  - lúlius 23. 06:50 torzonborz:
BeOS.hu


Tárhelyszolgálatónk
az UFO-Tech Kft.Támogatónk
az iVision Design Studio


  A Haiku a SCaLE 5x-en
(2006. december 23. 15:32 - Potn)

A Haiku 2007 február 10-én és 11-én bemutatkozik a SCaLE 5x Linux expon. A kiállítással kapcsolatban még nincs semmi konkrétum, ez még megbeszélés tárgya, de hamarosan a részletek is bejelentésre kerülnek. Ha a környéken leszel, vagy tervezel oda menni, akkor részt vehetsz benne és segítheted a Haikut.

Forrás: haiku-os.org

 
   Hozzászólások (0db)  
  Yab tutorial, második rész
(2006. december 11. 09:20 - Potn)

BeSly megírta a yab kezdőknek szóló tutorialjának második részét. Ebben a részben az alapok után bemutatja egy alkalmazás készítésének folyamatát. Ebben a példában egy bfs image-t készítő alkalmazásét. Ha nem olvastad volna az első részt, itt megteheted. Yab telepítési útmutatót szintén találsz BeSly honlapján.

 
   Hozzászólások (2db)  
  A Haiku kínaiul tanul
(2006. december 11. 08:20 - Potn)

Anthony Lee támogatásának köszönhetően a Haiku felhasználók a jövőben nem csak megjeleníteni, hanem írni is tudnak majd kínai karaktereket. Szintén Anthony segítségével indult egy keresés, hogy megtalálják a legalkalmasabb kínai betűkészletet. Ennek köszönhetően ismét több embernek válik elérhetővé a Haiku.

Forrás: haiku-os.org

 
   Hozzászólások (4db)  
  Zeta képernyőképek
(2006. december 09. 20:47 - Potn)

Bernd, Teknomancer és Matthias készített pár képernyőképet a Zeta-ról, és összegyűjtötte egy galériába. Több album is van, amelyekben megtekinthetjük például az új CD/DVD író alkalmazást a MediaFire-t, vagy éppen a többfelhasználós támogatást is. A galériát itt találjátok meg.

Forrás: ICO

 
   Hozzászólások (0db)  
  Haiku hálózat
(2006. december 07. 08:32 - walaki)

Axel Dörfler kitartó munkájának köszönhetően a Haiku network stack-je, ha csak korlátozottan is, de használható. Axelnek, és a bejelentés után többeknek is sikerült minden gond nélkül beállítani a hálózatot, igaz egyelőre csak kézzel, valamint sikeresen futtatták a Vision IRC klienst is.

Forrás: Haiku-OS.org

 
  Tovább... Hozzászólások (6db)  
  Interjú Bill-el
(2006. december 05. 20:39 - Potn)

Emlékszik még valaki Bill Hayden-re? Ő az OSBOS Cosmoe egyetlen fejlesztője, ami az első beunited-en bejelentett OSBOS volt. Ezek közül is az, ami először futtatott sikeresen OpenTrackert. A különbség a Haiku és a Cosmoe között az, hogy a Cosmoe Linux kernelre épül, és GPL liszenszet használ. Az ICO felvette a kapcsolatot Bill-el, és készített egy elég rövid interjút a Cosmoe állapotáról.

 
   Hozzászólások (0db)  
  Újabb Zeta információk
(2006. december 05. 14:01 - Potn)

A ZETA-OS lapra felkerült pár új információ a Zeta-n végzett újabb módosításokról. A SAMBA Béta státuszt kapott, információkat kaphatunk egy Communicator nevű alkalmazásról, amivel különböző IM hálózatokon cseveghetünk. Szó esik még a MediaFire nevű alkalmazással kapcsolatos változtatásokról, az ogg.vorbis-ról és az mp3 kodekekkel kapcsolatos változtatásokról is.

Forrás: ZETA-OS.com

 
   Hozzászólások (0db)  
  Flash Haiku alatt!
(2006. november 28. 12:25 - walaki)

Igen! Jól olvasod! :)
Michael Lotz-nak köszönhetően elkészült a Gnash, nyíltforrású Flash lejátszó BeOS/Haiku alá, a Gnash 0.7.2 verziója alapján.

Forrás: Haiku

 
  Tovább... Hozzászólások (1db)  
  A Dano öt éve
(2006. november 24. 23:23 - Potn)

Bizony már öt év telt el azóta, hogy elkészült (majd kiszivárgott) a Dano (BeOS 5.1) 2001 november 15-én. Sokan szerették, sokan nem viszont elég sokan használtuk. Mivel is nyújtott többet, mint a BeOS R5? Ebben volt BONE, új OpenGL stack, amely bizonyos kártyákhoz 3D gyorsítást is biztosított, javított media kit és egy teljesen felújított GUI dizájn. Az új driverekkel támogatottak voltak a Radeon kártyák, a Conexant winmodemek, a nem Intel USB vezérlők és a korai 802.11 wireless kártyák is.

 
  Tovább... Hozzászólások (44db)  
  Még több HVIF
(2006. november 24. 23:23 - Potn)

Stippi készített még egy cikket a Haiku Vektor Icon Format-ról, amiben azt tárgyalja, hogy a HVIF-el az ikonok mitől lesznek ilyen kicsik és gyorsan megrajzolhatóak. Szó esik Koordinátákról, útvonalakról, matricákról, flagekről és stílusokról, amik hasznosak lehetnek, ha valaki ikonokat szeretne készíteni. A cikket elolvashatod itt.

Forrás: ICO

 
   Hozzászólások (0db)  
<< 21-30/569  >>